Dragon sprzęt wędkarski

Dragon sprzęt wędkarski

Witamy na forum wędkarskim FORS, Gość
Login: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 13:21 #124530

  • hi tower
  • hi tower Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • gdzie mucha nie może tam robak pomoże ;)
  • Posty: 2471
  • Podziękowań: 1014
Co ciekawe tłumaczyłem kiedyś tekst o akwakulturze w rejonie Bałtyku i tam pod nazwą "Salmon trout" funkcjonował pstrąg tęczowy ale z hodowli sadzowych w morzu.
Instagram & YouTube: @hitowerfishing


NADMORSKI CELEBRYTA ;)
C.R.E.T.

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 13:23 #124531

  • Leny
  • Leny Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 593
  • Podziękowań: 471
Potrawa gotowa,musi jeszcze "dojrzeć".Taki powinna mieć kolor niemrożona dzika i srebrna ryba,która dodatkowo nie "zdechła" w rybackich firankach.
Tego nawet ci najbardziej "znani" kucharze już nie wiedzą.:) Wyjęta ze środowiska własnoręcznie :)




Ostatnio zmieniany: 2014/02/11 13:35 przez Leny.
Za tę wiadomość podziękował(a): zaworek, RediP, radius, krzysztof_pl

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 13:53 #124534

  • dabo
  • dabo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • wąskie pętle lecą dalej...
  • Posty: 1468
  • Podziękowań: 281
siekana,surowa?t.zw.tatar?
Sztuką jest trwanie w harmonii i zdrowiu.

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 14:06 #124536

  • Leny
  • Leny Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 593
  • Podziękowań: 471
To nie tatar,surowa.Prosty przepis.
-złowić rybę 2-3kg :) te większe mają wg. mnie gorszy smak
-filety zasolić na min.12h
-pociąć mięso wg. uznania
-olej (tu słonecznikowy)
-pieprz ziołowy
-sok z cytryny
-koperek
-ogórek
-CEBULKA !
-dobre pieczywo i koniecznie herbata po posiłku.


Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 2014/02/11 14:37 przez Leny. Powód: Cebulka

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 14:16 #124537

  • dabo
  • dabo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • wąskie pętle lecą dalej...
  • Posty: 1468
  • Podziękowań: 281
osobiście wolę mniej oleju za to świeże pachnące krowie masło do pieczywa
uhh...pora obiadowa,odczuwam ssanie :-)
Sztuką jest trwanie w harmonii i zdrowiu.
Za tę wiadomość podziękował(a): Leny

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 14:32 #124538

  • zaworek
  • zaworek Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 490
  • Podziękowań: 301
Leny napisał:
To nie tatar,surowa.Prosty przepis.
-złowić rybę 2-3kg :) te większe mają wg. mnie gorszy smak
-filety zasolić na min.12h
-pociąć mięso wg. uznania
-olej (tu słonecznikowy)
-pieprz ziołowy
-sok z cytryny
-koperek
-ogórek
-dobre pieczywo i koniecznie herbata po posiłku.

i oczywiście cebulka !!! :)
Pozdrawiam
MG
Za tę wiadomość podziękował(a): Leny

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 15:09 #124542

  • angal
  • angal Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 319
  • Podziękowań: 81
@Leny ,to kiedy ta impreza???

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 17:11 #124551

  • dabo
  • dabo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • wąskie pętle lecą dalej...
  • Posty: 1468
  • Podziękowań: 281
dabo napisał:
coś takiego znalazłem wczoraj w Lidlu...

miejsce produkcji Mogielnica,oby nie destynacja -miejsce spoczynku... :lol:
dopiero teraz spojrzałem na cenę kilo 36zł!!!
za rosbef wołowy płace :bazar na Szembeka 20zł.
Po rybie za godzinę głodny,po wołowinie 4-5 godz. spokoju...co się bardziej opłaca ?!
Sztuką jest trwanie w harmonii i zdrowiu.

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 18:23 #124556

  • Leny
  • Leny Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 593
  • Podziękowań: 471
A jeśli ktoś nie ma jak złowić,zawsze może kupić :)
www.blackcaviar.pl/katalog/ryby-owoce-mo...-w-calosci/troc.html

Cenna ryba z Bałtyku - TROĆ 2014/02/11 19:32 #124558

  • salmon1977
  • salmon1977 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • avid :)
  • Posty: 2446
  • Podziękowań: 1449
Gosciu wróc na Słupie :p z linku w koncu wiem gdzie mozna i trafiaja te trotki lowione przez rybaków :) Sprawdze ten zacny przepis ;)
BAŁTek :)
Morskie Trocie --> www.facebook.com/groups/175452759609159/
Moderatorzy: Ediit, Tarkowski
Time to create page: 0.066 seconds