Komunikat nr 4
Serdecznie zapraszamy do udziału w otwartych zawodach muchowych organizowanych przez Klub "LIPIEŃ"; Wejherowo na zlecenie Koła PZW nr 80 Wejherowo-Miasto oraz ZO PZW w Gdańsku. "Puchar Ziemi Wejherowskiej" jest zaliczany do punktacji Grand Prix Okręgu Gdańskiego.
Zawody odbędą się na rzece Redzie . Spotkanie zawodników na parkingu leśnym przy wejherowskim szpitalu (ul. Jagalskiego) w dniu 19.08.2018 r. o godzinie 7:00
Zawody zostaną rozegrane w trzech sektorach.
Sektor "A" - Cementownia - most ul. Chopina
Sektor "B" - most ul. Chopina - Most Fenikowskiego (ul. Konopnickiej)
Sektor "C" - Most Fenikowskiego (ul. Konopnickiej) - most Krausego (ul. Orzeszkowej)
Sektor treningowy: rz. Reda od źródeł do ujścia do jeziora Orle oraz od mostu Krausego (ul. Orzeszkowej) do jazu w Ciechocinie
W przypadku niekorzystnych warunków organizator zastrzega sobie możliwość zmiany sektorów zawodów.
Sprawy organizacyjne:
1. Zawody zostaną rozegrane na "żywej rybie".
2. Zawodnicy będą łowić na wylosowanych sektorach w parach sędziując sobie nawzajem.
3. Juniorzy łowią razem z seniorami (junior, który będzie wyżej w klasyfikacji ogólnej (seniorów) wygrywa).
4. Juniorzy, którzy nie ukończyli 18 roku życia, zobowiązani są do posiadania opiekuna oraz pisemnej zgody rodzica na udział w zawodach.
5. Dojazd na stanowiska we własnym zakresie.
6. Ryby dopuszczane do punktacji : ryby łososiowate i lipień.
7. Teren zawodów będzie zamknięty do wędkowania dla zawodników od dnia 09.07 włącznie pod groźbą dyskwalifikacji w zawodach.
8. Organizator zapewnia posiłek osobom, które zgłosiły chęć zamówienia w zgłoszeniu (
płatne na miejscu) oraz napoje.
9. Każda para zawodników zostanie zaopatrzona w oznakowaną miarkę.
10. Zawody zostaną rozegrane w klasyfikacji: senior, junior oraz drużynowej.
11. Zawodnicy są zobowiązani do posiadania opłat na wody górskie Okręgu PZW w Gdańsku.
Link do e-zezwoleń:
www.pzw.gda.pl/zezwolenia/
12. Wymiar zostanie podany na odprawie.
Ilość zawodników ograniczona do 60 miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń.
Opłata startowa wynosi:
senior - 50 zł brutto (40,65 zł netto),
juniorzy - zwolnieni z opłaty startowej
UWAGA!
Istnieje możliwość zamówienia obiadów dla uczestników zawodów (zawodników, opiekunów, osób towarzyszących). Osoby zainteresowane są zobowiązane do zgłoszenia tego faktu organizatorowi przy wysyłaniu zgłoszenia. Koszt wynosi 20 zł - płatne na miejscu w czasie rejestracji zawodników.
Zgłoszenia drużyn oraz zawodników indywidualnych proszę wysyłać na adres: klublipienwejherowo@gmail. com do dnia
12 sierpnia. W treści e-maila proszę podać: nazwę drużyny (lub klubu/koła jeżeli indywidualnie), imię i nazwisko każdego członka drużyny oraz klasyfikację zawodnika (senior/junior). W przypadku juniorów proszę o podanie Imienia i nazwiska opiekuna/osoby towarzyszącej. W mailu należy także określić, chęć zamówienia obiadów oraz dla kogo mają one być. Wpłaty należy kierować na konto do dnia
12 sierpnia (termin zgłoszeń został ustalony ze względu na organizację danej liczby posiłków dla uczestników zawodów):
Polski Związek Wędkarski Okręg w Gdańsku
ul. Rajska 2
80-850 Gdańsk
96 1160 2202 0000 0000 6188 9538
Z dopiskiem: Puchar Ziemi Wejherowskiej 2018 - Imię i Nazwisko (lub Imiona i Nazwiska)
Wpłaty do dnia 12.08.2018 r. włącznie, zgłoszenia po tym terminie nie będą przyjmowane!
PROGRAM ZAWODÓW
niedziela, 19 sierpnia 2018
7:00 - 7:30 - zgłaszanie zawodników;
7:30 - 8:00 - otwarcie zawodów;
8:00 - 8:30 - odprawa zawodników i sędziów oraz losowanie sektorów i par zawodników
8:30 - 9:30 - przygotowanie do zawodów - zajmowanie stanowisk w sektorach;
9:30 - 12:30 - I tura zawodów;
12:30 -15:00 - zdanie kart startowych, obiad, rozdanie kart startowych na II turę oraz przemieszczenie się zawodników na następny sektor i przygotowanie się do zawodów;
15:00 - 18:00 - II tura zawodów
18:00 - 19:00 - powrót zawodników i sędziów na miejsce zbiórki, praca Komisji Sędziowskiej
19:00 - ogłoszenie wyników zawodów,
19:30 - uroczyste wręczenie nagród i zamknięcie zawodów.
Program zawodów może ulec zmianie.
Wszelkie informacje można uzyskać pod numerem telefonu:
604 659 480 - Witek
511 806 579 - Michał
Serdecznie zapraszamy!