Dragon sprzęt wędkarski

Dragon sprzęt wędkarski

Witamy na forum wędkarskim FORS, Gość
Login: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Zupa rybna z głowy suma - Ucha

Zupa rybna z głowy suma - Ucha 2014/03/17 14:56 #126613

  • Hrabia
  • Hrabia Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 914
  • Podziękowań: 456

Zupa rybna z głowy suma - Ucha 2014/03/17 15:06 #126614

  • Bielas
  • Bielas Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • pożeracz pstrągów
  • Posty: 633
  • Podziękowań: 24
Hrabio-Ucha to zupa która zawsze była i jest pyszna!
Kiedyś czytałem ,że najlepsza to jest u Rosjan i Węgrów.
Ale najlepsza to jest z jazgarów i okonków i dużo dużo warzyw!
Jeszcze nie jadłem,ale kiedyś chciałbym zrobić.Ale jazgarów już nie ma,a z okoni to tak,ale już nawet tych trudno na rzekach złowić!
Jadłem zupę rybną z głów karpia,dobrze zrobiona ok! i tak samo z suma-zależy jak dobrze przyprawisz :P
A tak przy okazji-fajne teksty piszesz i fotki super robisz!
Jak też fotografuję rzeczki.Jak chcesz pogadać to pisz na priv,chętnie pogadam z Tobą!
Ostatnio zmieniany: 2014/03/17 15:10 przez Bielas.

Zupa rybna z głowy suma - Ucha 2014/03/17 16:11 #126619

  • dabo
  • dabo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • wąskie pętle lecą dalej...
  • Posty: 1468
  • Podziękowań: 281
To z suma ucha czy głowy ta zupa?
A tak na poważnie to z warzyw:cebula,pomidor,szpinak,ziemniak i biała/czarna rzepa ewentualnie kalafior załatwiają temat najlepiej w kociołku lub szybkowarze.
Swoją drogą to co stało się z jazgarzem?
Sztuką jest trwanie w harmonii i zdrowiu.

Zupa rybna z głowy suma - Ucha 2014/03/17 16:20 #126621

  • lorenc
  • lorenc Avatar
  • Offline
  • Zablokowany
  • Posty: 616
  • Podziękowań: 375
Może mam specyficzne upodobania kulinarne ,ale smak jakiejkolwiek gotowanej ryby ,tym bardziej jeszcze z głów ,powoduje u mnie odruch wymiotny.
Tak samo jak smak ikry -jakiejkolwiek..
Owszem lubie tatarka ze świezego pstrąga czy lipienia,ale juz te same ryby ugotowane-sa niezjadliwe.
Czyzby bylo cos ze mna nie tak??
Wędkarstwo jest świadomym zadawaniem cierpienia dla własnej przyjemności.
Nie jestem zakłamanym Hipokrytą,dlatego nie uznaję "złów i wypuść"

Zupa rybna z głowy suma - Ucha 2014/03/17 17:15 #126622

  • dabo
  • dabo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • wąskie pętle lecą dalej...
  • Posty: 1468
  • Podziękowań: 281
Jeśli mam być szczery?! to tak,nie wszystko w porządku.
Stan właściwy to brak odruchu wymiotnego z powodu widoku,smaku czy zapachu.
(bez przytyków czy prywaty)
mogę omówić ,ale to nuda...
Sztuką jest trwanie w harmonii i zdrowiu.

Zupa rybna z głowy suma - Ucha 2014/03/17 17:26 #126623

  • Hrabia
  • Hrabia Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 914
  • Podziękowań: 456
dabo napisał:
To z suma ucha czy głowy ta zupa?
A tak na poważnie to z warzyw:cebula,pomidor,szpinak,ziemniak i biała/czarna rzepa ewentualnie kalafior załatwiają temat najlepiej w kociołku lub szybkowarze.
Swoją drogą to co stało się z jazgarzem?

Kolega proponuję zupę rybną - jakąś. Natomiast to przepis w zasadzie na oryginalna rosyjską uchę

Zupa rybna z głowy suma - Ucha 2014/03/17 19:10 #126630

  • dabo
  • dabo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • wąskie pętle lecą dalej...
  • Posty: 1468
  • Podziękowań: 281
Hrabia napisał:
dabo napisał:
To z suma ucha czy głowy ta zupa?
A tak na poważnie to z warzyw:cebula,pomidor,szpinak,ziemniak i biała/czarna rzepa ewentualnie kalafior załatwiają temat najlepiej w kociołku lub szybkowarze.
Swoją drogą to co stało się z jazgarzem?

Kolega proponuję zupę rybną - jakąś. Natomiast to przepis w zasadzie na oryginalna rosyjską uchę

Ja z rodu sybiraków,także ucha to rarytas...
ten komentarz wpiąłem bo mnóstwo warzyw jak proponował-@Bielas to skucha,nawet gołym okiem widać,po zmianie koloru.Za to przy odpowiedniej! kolejności i doborze!! można redukując na każdym etapie wodę zachować smak,kolor i pełen aromat.Dodając ciut rozgrzewających przypraw zrobić nie tylko smaczną ,ale i całkiem zdrową potrawę.Zwłaszcza dla pracoholików,do których można zaliczyć wedkarzy.
'Oryginalna' ucha zależy od regionu i tego co pod ręką kucharza-inna będzie przed Uralem,koło Bajkału czy granicy mongolskiej(najlepsza).Jak świeża niedostępna,robi się także z ryb i warzyw suszonych.
Proponowana przez Ciebie to jeden z wariantów-całkiem smaczny.
Mogę omówić potencjał/moc/pożywność pokarmów,ale ostrzegam to nuda...
Sztuką jest trwanie w harmonii i zdrowiu.
Moderatorzy: Ediit, Tarkowski
Time to create page: 0.098 seconds