Dragon sprzęt wędkarski

Dragon sprzęt wędkarski

Witamy na forum wędkarskim FORS, Gość
Login: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 22:17 #100010

  • mkfly
  • mkfly Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • SKAGIT MASTER
  • Posty: 2750
  • Podziękowań: 1385
Tego jeszcze nie grali, kłótnia o olej rzepakowy. Rozumiem o zarybienia smoltem, o beretowanie keltów, ale o olej? :laugh:

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 22:23 #100013

  • tomasson
  • tomasson Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 321
  • Podziękowań: 23
mkfly napisał:
Tego jeszcze nie grali, kłótnia o olej rzepakowy. Rozumiem o zarybienia smoltem, o beretowanie keltów, ale o olej? :laugh:
To tylko wymiana poglądów... a o zarybianiu,beretowaniu i smoltch już było a o oleju nie :laugh:
Rzeka Skjern...myślę o niej cały czas.

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 22:24 #100014

  • hi tower
  • hi tower Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • gdzie mucha nie może tam robak pomoże ;)
  • Posty: 2471
  • Podziękowań: 1014
a wracając do tematu to w końcu dowiem się gdzie w Świnoujściu nie zamawiać turbota?
Instagram & YouTube: @hitowerfishing


NADMORSKI CELEBRYTA ;)
C.R.E.T.

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 22:33 #100015

  • tomasson
  • tomasson Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 321
  • Podziękowań: 23
Po co Ci wiedzieć jak i tak nie chcesz zamawiać ;-)
Rzeka Skjern...myślę o niej cały czas.

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 22:34 #100016

  • WIKTOR
  • WIKTOR Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 177
  • Podziękowań: 52
A ja bym takiego turbocika chętnie zjadł, byle skórka była chrupiąca :)
Może być na oleju ja tam czepliwy nie jestem :)
"Można łowić na serek cielęcy lecz nie w sposób bydlęcy"

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 22:37 #100018

  • tomasson
  • tomasson Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 321
  • Podziękowań: 23
Wpadnij do świnoujścia teraz są świeże,codziennie nowa dostawa.
Rzeka Skjern...myślę o niej cały czas.

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 22:45 #100020

  • okonhel
  • okonhel Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1049
  • Podziękowań: 310
tomasson napisał:
okonhel napisał:
Jeśli smażysz turbota jak na zdjęciu ze skórą to współczuję... Górną skórę trzeba zdjąć a dolną dobrze oczyścić ze śluzu...
Możesz mi wierzyć,że każda ryba smażona ze skórą jest o niebo lepsza od tej smażonej bez skóry.W przypadku Turbota to broń boże ściągać skórę bo wtedy będzie suchy wiór.
Z tacji tego,że prowadzę ponad 10 lat restaurację rybną w moim mieście wydaje mi się,że coś na ten temat wiem. ;)
Tu się z kolegą troszkę nie zgodzę. Co do skórki to racja - ze skórką ryba jest w środku delikatniejsza ale skórka nie przepuszcza przypraw. W przypadku turbota problem jest z usunięciem śluzu z górnej skóry. Później po smażeniu czuć ten śluz. Wole zdjąć skórkę z góry, przyprawić i krótko smażyć ze strony bez skóry.
Podobnie jest z filetami z flądry. Jeden usmaży je szybko i są soczyste, inny zrobi z nich "schabowe". A przy okazji polecam filety z flądry w sosie pieczarkowo - cebulowym.

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 22:50 #100022

  • tomasson
  • tomasson Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 321
  • Podziękowań: 23
Można tak albo tak...zależy co kto lubi...
Ja do ryby używam tylko sól.
Rzeka Skjern...myślę o niej cały czas.

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 23:00 #100023

  • okonhel
  • okonhel Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1049
  • Podziękowań: 310
Spróbuj przyprawy : "Sól ziołowa" Kamisa albo "Smak lata" Kucharka..

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/29 17:07 #101490

  • salmon1977
  • salmon1977 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • avid :)
  • Posty: 2446
  • Podziękowań: 1449
Raczej nie spróbuje :laugh: Nawet juz w Lidlu :whistle:
290120135507.jpg
BAŁTek :)
Morskie Trocie --> www.facebook.com/groups/175452759609159/
Moderatorzy: Ediit, Tarkowski
Time to create page: 0.092 seconds