Dragon sprzęt wędkarski

Dragon sprzęt wędkarski

Witamy na forum wędkarskim FORS, Gość
Login: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych

Odp:Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2010/08/10 21:15 #43714

  • Igo
  • Igo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1059
  • Podziękowań: 270
Jedyna ryba na łowienie której wybieram się z powodów kulinarnych to okoń. Smażony, dorodny okonek +30 cm to mój faworyt na stole. Na inne ryby nie chodzę "z głodu". Za pstrągiem nie przepadam ale bardzo lubię smażoną troć :) (wiem wiem smażenie troci to dla wielu profanacja ale wędzonej, surowej nie ruszę bo się kiedyś strułem nieświeżym wędzonym łososiem i na sam zapach wędzonej ryby robi mi się niedobrze)
Ostatnio zmieniany: 2010/08/10 21:17 przez Igo.

Odp:Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 10:38 #99873

  • Janek
  • Janek Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • CRET
  • Posty: 847
  • Podziękowań: 531
Igo napisał:
...bardzo lubię smażoną troć :) (wiem wiem smażenie troci to dla wielu profanacja ...)
Mój faworyt jeśli chodzi o białego:








Mors certa, hora incerta.
Potrzeba dwóch lat by nauczyć się mówić;
pięćdziesięciu by nauczyć się milczeć.
Za tę wiadomość podziękował(a): PiterS, WIKTOR, wojti80

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 10:40 #99874

  • WIKTOR
  • WIKTOR Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 177
  • Podziękowań: 52
Piękna kompozycja :) godna szlachetnej ryby :evil:
"Można łowić na serek cielęcy lecz nie w sposób bydlęcy"

Odp:Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 10:41 #99875

  • PiterS
  • PiterS Avatar
  • Online
  • Administrator
  • Właściciel fors.com.pl od 14.08.2003
  • Posty: 3378
  • Podziękowań: 2553
Mniammmmmmmmm :P
Wszędzie dobrze, ale najlepiej nad rzeką.
Prawdziwy pstrągarz cieszy się trzy razy: gdy jest nad wodą, gdy złowi pstrąga i gdy go wypuści.

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 10:47 #99876

  • wojti80
  • wojti80 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 705
  • Podziękowań: 263
Ślinka cieknie na samą myśl.

Ostatnio robiłem to:


Uploaded with ImageShack.us

mniej wiecej wg przepisu:

C.R.E.T.
Za tę wiadomość podziękował(a): Janek, kropek

Odp:Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 10:48 #99877

  • Makler
  • Makler Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 321
  • Podziękowań: 163
A może zamiast ryby grzyby? :)

zupyknorr.pl/przepisy/borowiki-z-bialym-winem


step2.jpg


step3.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Janek

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 11:01 #99879

  • wojti80
  • wojti80 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 705
  • Podziękowań: 263
Spoko prawdziwki. Wyglądają smakowicie.
Ja jednak wole ryby.


Uploaded with ImageShack.us
C.R.E.T.

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 11:36 #99888

  • kubiak28
  • kubiak28 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 43
  • Podziękowań: 1
Ależ ten wątek działa na podniebienie...
mój numer jeden to wędzony pstrąg, najlepiej taki 1-1,5kg, jeszcze ciepły i ociekający sokiem... palce lizać...
Pozdrawiam

Odp: Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 12:02 #99890

  • Janek
  • Janek Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • CRET
  • Posty: 847
  • Podziękowań: 531
Mówisz- masz.
Mam nadzieję, że trafiłem w podniebienie.








Mors certa, hora incerta.
Potrzeba dwóch lat by nauczyć się mówić;
pięćdziesięciu by nauczyć się milczeć.
Za tę wiadomość podziękował(a): wojti80, kubiak28

Odp:Nie smakuje mi mięso ryb szlachetnych 2013/01/17 12:12 #99891

  • Dominik91
  • Dominik91 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 902
  • Podziękowań: 895
Janek napisał:
Mój faworyt jeśli chodzi o białego:
Spróbuj zamiast ogórków dać kapary(ok 2-3 łyżki na 1kg ryby), moim zdaniem lepiej komponują się z rybą :P
A co do gravlaxa to ja okładam go całymi gałązkami kopru zasypuję kilogramem soli morskiej wymieszanej z 200g cukru, po 10-24 godzinach( w zależności od grubości filetu)zdejmujemy całą sól wraz z koprem. Najlepiej pozostawić go znowu na 24h pod przykryciem, następnie kroimy na plasterki i podajemy z pieprzem, siekanym koperkiem i oczywiście cytynką. Mniam ;)
Królowa jest tylko jedna - Parsęta.
Ostatnio zmieniany: 2013/01/17 12:15 przez Dominik91.
Moderatorzy: Ediit, Tarkowski
Time to create page: 0.137 seconds