Dragon sprzęt wędkarski

Dragon sprzęt wędkarski

Witamy na forum wędkarskim FORS, Gość
Login: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę.

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 15:36 #29394

  • venom
  • venom Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1980
  • Podziękowań: 498
polecam zwykłe pospolite ukleje smazone w głebokim oleju jak frytki.
Do tego zimny browarek, kilku dobrych kumpli i pogaduchy o wędkarstwie...
Nawet nie trzeba ich potem obierac z ości...
Jedynie kręgołup odpadnie z wiekszych osobników.
Tylko potem nie wyczyśćcie z tych smacznych rybek wszystkich dostepnych wód ;-)
Marian Stępniewski
MuChOśWiR

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 15:52 #29398

  • Grzesiek
  • Grzesiek Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 163
Nie chodziło mi o podsycanie nikogo. Bardziej powiedziałem to żartując i przewidując komentarze ale może się pomyliłem :P Według mnie najlepszy jest pstrąg upieczony na kiju przy ognisku z upieczonymi ziemniakami po całodniowym łowieniu siedząc przy namiocie i wsłuchiwać się w wieczorną muzykę świerszczy i żab... Aż chce się ciepłego lata :)

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 16:03 #29399

  • dmychu
  • dmychu Avatar
Całkiem smaczny jest leszcz w deszcz,
Płoć plus troć ewentualnie troć plus płoć,
Ostatecznie trzy czwarte płoci i ćwierć troci.
Szczupaki i ziemniaki,
Ciernik pancernik,
Sumik karłowaty na talerzu taty,
Węgorz na półmisku zjedzony na boisku,
Ukleje wędzone nad wulkanem,
Zupa z głowy okonia o wielkości małego konia,
Minóg rzeczny jest bezużyteczny,
Rak pręgowany na patyk nabijany,
Dwa lipienie i cztery kamienie,
Osiem pstrągów i pięć dziwolągów,
Leszcz w musztardzie po dobrym bilardzie,
Sandaczowe kotlety dla swojej kobiety,
Pół kilo gada dla sąsiada,
I cztery piekielnice co zjadły widelnice.


Smacznego:)


Pozdrawiam serdecznie
Krzysiek

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 16:08 #29400

  • Igo
  • Igo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1059
  • Podziękowań: 270
Okoń 30 cm + obtoczony w mące z dodatkiem soli, usmażony na złoty kolor + gruba kromka świeżego chrupiącego chleba i zimne piwo o smaku tequili :blush:
Ostatnio zmieniany: 2010/01/18 16:39 przez Igo.

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 16:13 #29401

  • venom
  • venom Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1980
  • Podziękowań: 498
eee tam ;-)
Piwo musi byc o smaku piwa :-)
o smaku tequili to lubie tequile ;-)
Marian Stępniewski
MuChOśWiR

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 16:29 #29404

  • Igo
  • Igo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1059
  • Podziękowań: 270
a mi ostatnio zasmakowało desperados o posmaku tequili... wiem wiem zaraz powiecie że to "babskie" piwo :P
Ostatnio zmieniany: 2010/01/18 16:29 przez Igo.

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 16:43 #29409

  • Krzychu Ś
  • Krzychu Ś Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 292
  • Podziękowań: 32
bardzo smaczne są smolty z octu. do słoika półlitrowego pakujemy podsmarzone smolciki (ile wlezie) dajemy zalewe i po kilku dnach mamy danie palce lizac :)
Danie polecane przez gospodynie znad słupi i parsęty :P
Ostatnio zmieniany: 2010/01/18 16:44 przez Krzychu Ś.

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 17:01 #29410

  • salmon1977
  • salmon1977 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • avid :)
  • Posty: 2446
  • Podziękowań: 1449
Poco to wszystko?Kolega chcial stworzyc temat który jest na kazdym praktycznie forum (nawet tam gdzie oficjalnie w nazwie forum jest ZŁÓW I WYPUSC)jak sie nie podoba prosze nie pisac bzdur:angry: nie udawajmy swietych...
BAŁTek :)
Morskie Trocie --> www.facebook.com/groups/175452759609159/

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 17:31 #29412

  • Wiśnia73
  • Wiśnia73 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1182
  • Podziękowań: 46
Filet z troci morskiej, pocięty w paski 3-4cm szerokości, maczamy w cieście naleśnikowym z dodatkiem koperku i na patelaszkę. Polecam, pyszota!!!
BAŁT

Odp:KUCHNIA czyli jak smacznie przyrządzić rybkę. 2010/01/18 17:40 #29414

  • Tomek O
  • Tomek O Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 227
  • Podziękowań: 4
W związku z tym , że nie jesteśmy święci może ktoś poleci jakiś konkretny model zamrażarki pow. 100 l. w celu przechowywania złowionych ryb ? :)
Moderatorzy: Ediit, Tarkowski
Time to create page: 0.100 seconds