Znalazłem w internecie ciekawy przepis może ktoś próbował go ???
Łosoś marynowany po norwesku
* 3 filety z łososia (ok. 1 kg)
* 1 kg cytryn
* 1.5 słoiczka musztardy francuskiej
* 3 pęczki koperku
Łosoś marynowany po norwesku - sposób przygotowania
Filety dokładnie oczyść, opłucz w zimnej wodzie i delikatnie osusz. Ostrym nożem odetnij skórę, a mięso łososia pokrój ukośnie na paseczki o grubości około pół centymetra. Włóż do miski. Cytryny sparz, osusz, wyciśnij sok. Polej pokrojonego łososia, dodaj musztardę i drobno pokrojony koperek. Wszystkie składniki wymieszaj, przykryj kilkakrotnie złożoną folią aluminiową i wstaw na 24 godziny do lodówki.
No i oczywiście do przepisu bierzemy łososia norweskiego ze sklepu!!!